Gratis en toegankelijk juridisch advies door studenten

Brussels Law School Consultancy is een initiatief om studenten, jonge ondernemers en rechtzoekenden een juridische houvast te bieden. Onze organisatie bestaat uit gedreven rechtenstudenten die jullie gids willen zijn in het juridische kluwen

Ons verhaal

Brussels Law School Consultancy (BLSC)

werd opgericht door 4 studenten in de zomer van 2019. Het idee toen en ons doel nu is eenvoudig: een team van rechtenstudenten vormen en al onze kennis bundelen om mensen of bedrijven, die het zich niet kunnen veroorloven om een advocaat te raadplegen, gratis te helpen. Vergelijk het met een Angelsaxische Street Law Clinic voor ‘young potentials’ vanaf de 3e bachelor. Ons advies gaat van huurproblemen en bescherming van intellectuele eigendom, tot bedrijfsstructurering en geannuleerde reizen. Zo mochten we al meer dan 200 mensen helpen.

Jouw vraag, onze toewijding

Wanneer wij een vraag ontvangen, wijzen wij die toe aan ten minste 2 van onze consultants. Als zij van oordeel zijn dat het dossier afgewerkt is, wordt het door een onafhankelijk iemand dubbel nagekeken. In uitzonderlijke gevallen leggen wij het resultaat voor aan een professor of een advocaat. Wij contacteren u binnen 72 uren en ons doel is een een advies uit te brengen binnen 7-14 dagen, afhankelijk van de complexiteit van uw vraag.

Wenst u dat wij u bijstaan? Klik op de ‘contact’ knop en vul het formulier in!

BELANGRIJK: zorg ervoor dat u uw spam controleert!

Ons team

Wij werven jonge talenten aan en moedigen hen aan om de betere versie van zichzelf te worden. Onze consultants verbeteren hun time management, ‘public speaking’ en hun algemene ‘mindset’ door middel van seminaries, oefeningen en professionele opvolging. Door aan onze cases te werken, krijgen ze ook een unieke kans om alle aspecten van de maatschappij te leren kennen en van Brussel een betere plaats te maken.
BLSC is echter meer dan een groep studenten. Dagelijks proberen we het recht toegankelijker te maken voor iedereen, daarbij gesteund door meerdere professoren, politici, advocaten en onze alumni.

Onze partners

0
Bedrijven